Jeg har fundet en rigtig god opskrift på nettet, til en crumble cake. Men den var fyldt med sukker, som jo er no go.
Derfor har jeg lavet den til en kage jeg kan tåle.
Til ca 4-6 personer.
6 æbler, skrælles og skæres i tern. (andet frugt kan også bruges).
100 gr hvedemel
100 gr havregryn
180 gr blødt smør (jeg brugte ca 80 gr margarine)
25 gr. flydende sød fra ISIS
1 tsk kanel
1 tsk vanillie essens.
Æblerne skrælles og skæres i tern. Kommes i en pose og rystes godt med kanel.
Derefter i det smurte tærte fad.
Mel, havregryn, smør, sødemiddel, og vanilie blandes godt sammen med hænderne. Skal ikke være helt glat. Der kan her tilsættes grofthakkede mandler, hvis der skal være lidt mere knas over det.
Dejen smulres over æblerne tilfældig.
Bages i ovnen ved 200 grader, i ca 20-30 min. I min ovn er den først gylden og knasende efter 30 min, men det er jo forskelligt.
Der kan nydes flødeskum, eller cremefraice til, evt. smagt til med vanilie.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar