Chessecake
Cheese cake helt uden sukker.
Bund:
100 g havreklid
1 dl vand
1 dl mælk
1 tsk strø
1 tsk vanilie essens
1 tsk bagepulver
Fordeles i springform og bages v 200 grader i ca 25 min. Afkøles.
Ostecreme:
5 blade husblas
200 g flødeost
2 past. æggeblommer
2 dl skyr
1 tsk vanilie
1 spsk revet citron skal
1 spsk citron saft
2 past. Æggehvider
4 spsk strø
Læg husblas i blød i 10 min. Rør flødeosten sammen med æggeblommer, skyr, vanilie, citronskal og saft.
Træk husblassen op af vandet med det vand som hænger ved. Smelt det i vandbad. Afkøl husblassen lidt, og hæld det i ostemassen.
Pisk hviderne stive. Bland forsigtigt strø i, og vend dem i ostemassen.
Hældes over den afkølede bund. Og sættes på køl i min 2 timer før gele laves.
Gele øverst:
1 dl fun one
1 1/2 vand
5 blade husblas
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min.
Træk husblas op af vandet med det vand som hænger ved, og smelt over vandbad.
Afkøl husblassen lidt, og hæld den i det blandede saft under omrøring. Hældes nu ovenpå ostemassen og igen på køl. Gerne til dagen efter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar