Ingredienser:
giver ca. 600 gram mascarpone
- 1 liter piskefløde
- 1/4 tsk vinsyre (Står blandt krydderierene eller vinbrygnings udstyret.)
eller:
- 2 spsk citronsaft
Varm fløden op til 85 grader Det slår alle bakterier i hjel, og proteinerne i fløden skifter struktur.
Opløs vinsyren i 2 spsk vand. Du kan godt hælde den direkte i som jeg gør i videoen, men så får du små knasende korn hvis det ikke bliver rørt ordentligt ud.
Tilsæt vand og vinsyre til fløden, og rør godt rundt. Fløden begynder næsten med det samme at blive tykkere og det skal den også.
Lad det stå natten over i køleskabet. Vallen og ostemassen beggynder så småt at skille
Hæld blandingen over i en en sigte så vallen kan løbe fra. Den nemmeste måde er at lægge nogle opklippede kaffeposer i et dørslag så de dækker det helt. Du kan også bruge musslin stof, osteklud eller en gammeldags stofble.
Dæk til med folie og stil det i køleskabet til afdrypning tolv timer.
Tag osten op af sien og kom det i en lufttæt beholder.
Det kan holde sig en uge til fjorten dage i køleskabet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar