Derfor har jeg endnu en gang, været inde på Momses Univers og låne en af hendes gode opskrifter.
Jeg har valgt, hendes gode chokolade cupcakes. Dog ikke med flødebolle topping, men med karamel creme i mellem lagene.
Portionen giver 12 stk. cupcakes
Chokoladecupcakes
1,2 dl skummetmælk, stuetemperatur
1 æg, stuetemperatur
1 tsk vanillesukker
40 g smør, stuetemperatur
140 g sukker
20 g kakao (usødet)
1,5 tsk bagepulver
Lidt salt
100 g hvedemel
60 g hakket mørk chokolade
Start med at tænde for ovnen - indstil på 170 grader.
Pisk mælk, æg og vanillesukker godt sammen. I en anden skål røres blødt smør, sukker og salt sammen. Sigt mel, kakao og bagepulver i og rør godt sammen. Tilsæt mælkeblandingen til melblandingen. Pisk indtil dejen er glat og ensartet. Vend den hakkede chokolade i.
Sæt papir(muffins)forme i cupcakebageplade. Dejen fyldes i formene (ca. 2/3). Bemærk at dejen hæver en del under bagningen.
Bages i 20-25 min. i midten (eller lige under midten) af ovnen.
Lad cupcakesne afkøle helt efter endt bagning.
Karameltopping
1/2 dåse (198 g) kogt sødet kondenseret mælk (= karamel)
2,5 dl piskefløde
Kog den uåbnede dåse med kondenseret mælk. (Læg evt. en klud i bunden af gryden). Kog vandet op og lad det småsimre i ca. 3 timer og 20 minutter. Dåsen skal være dækket af vand under hele kogningen.
Der kan også købes "Dulce de leche" (kogt sødet kondenseret mælk), klar til brug, så man ikke behøver at koge dåsen først. :o))
Alternativt kan den kondenserede mælk hældes i en gryde. Giv et opkog og forsæt kogningen ved svag varme i ca. 1,5 time. Rør jævnligt i gryden og pas på at det ikke brænder på. (Har induktionskogeplade, så synes, det er nemt at styre varmen).
Lad karamelmassen afkøle helt.
Pisk fløden godt til flødeskum. Pisk derefter karamelmassen i til det er en ensartet og lind creme.
Dette er også fra Momses Univers .
Jeg har valgt, hendes gode chokolade cupcakes. Dog ikke med flødebolle topping, men med karamel creme i mellem lagene.
Portionen giver 12 stk. cupcakes
Chokoladecupcakes
1,2 dl skummetmælk, stuetemperatur
1 æg, stuetemperatur
1 tsk vanillesukker
40 g smør, stuetemperatur
140 g sukker
20 g kakao (usødet)
1,5 tsk bagepulver
Lidt salt
100 g hvedemel
60 g hakket mørk chokolade
Start med at tænde for ovnen - indstil på 170 grader.
Pisk mælk, æg og vanillesukker godt sammen. I en anden skål røres blødt smør, sukker og salt sammen. Sigt mel, kakao og bagepulver i og rør godt sammen. Tilsæt mælkeblandingen til melblandingen. Pisk indtil dejen er glat og ensartet. Vend den hakkede chokolade i.
Sæt papir(muffins)forme i cupcakebageplade. Dejen fyldes i formene (ca. 2/3). Bemærk at dejen hæver en del under bagningen.
Bages i 20-25 min. i midten (eller lige under midten) af ovnen.
Lad cupcakesne afkøle helt efter endt bagning.
Karameltopping
1/2 dåse (198 g) kogt sødet kondenseret mælk (= karamel)
2,5 dl piskefløde
Kog den uåbnede dåse med kondenseret mælk. (Læg evt. en klud i bunden af gryden). Kog vandet op og lad det småsimre i ca. 3 timer og 20 minutter. Dåsen skal være dækket af vand under hele kogningen.
Der kan også købes "Dulce de leche" (kogt sødet kondenseret mælk), klar til brug, så man ikke behøver at koge dåsen først. :o))
Alternativt kan den kondenserede mælk hældes i en gryde. Giv et opkog og forsæt kogningen ved svag varme i ca. 1,5 time. Rør jævnligt i gryden og pas på at det ikke brænder på. (Har induktionskogeplade, så synes, det er nemt at styre varmen).
Lad karamelmassen afkøle helt.
Pisk fløden godt til flødeskum. Pisk derefter karamelmassen i til det er en ensartet og lind creme.
Dette er også fra Momses Univers .
Ingen kommentarer:
Send en kommentar