Sponge cake
Denne kage bliver dejlig luftig selv om den er fast nok til at skære 3D kager ud i.
Mængderne variere alt efter størrelsen af formen, men denne her tager udgangspunkt i en rund form på 25 cm i diameter.
340 g sukker
340 g blød smør
6 æg
430 g selv hævende mel
1 tsk vanilie sukker eller essens.
Bagetid i min ovn er 1 time på 170 grader.
Men det kan variere meget, så tjek med kagepind, for kagen er færdig når intet dej kommer på pinden.
1. tænd ovnen på 170 grader og smør formen.
2. Tag den bløde smør og sukker i røre maskinen, og pisk til det hele er lysere i farven og har en luftig skummende tilstand.
3. Kom æggene i sammen med 2/3 del af melen. Husk æggene skal have stue temperatur.
4. Kom vanilie i og fold det resterende mel i dejen.
5. Nu kommes dejen i formen, som ca er fylder til en cm fra kanten af formen.
6. Bages i midten af ovnen.
Når formen tages ud, skal den køle i ca 5 min, før kagen vendes ud af formen på en bagerist, og afkøler helt der.
Når kagen er kold, opbevares kagen indpakket i 2 lag film, og en plast pose i mindst 8 timer, for at teksturen i kagen for lov at sætte sig, før kagen samles / skæres til.
1 tsk vanilie sukker eller essens.
Bagetid i min ovn er 1 time på 170 grader.
Men det kan variere meget, så tjek med kagepind, for kagen er færdig når intet dej kommer på pinden.
1. tænd ovnen på 170 grader og smør formen.
2. Tag den bløde smør og sukker i røre maskinen, og pisk til det hele er lysere i farven og har en luftig skummende tilstand.
3. Kom æggene i sammen med 2/3 del af melen. Husk æggene skal have stue temperatur.
4. Kom vanilie i og fold det resterende mel i dejen.
5. Nu kommes dejen i formen, som ca er fylder til en cm fra kanten af formen.
6. Bages i midten af ovnen.
Når formen tages ud, skal den køle i ca 5 min, før kagen vendes ud af formen på en bagerist, og afkøler helt der.
Når kagen er kold, opbevares kagen indpakket i 2 lag film, og en plast pose i mindst 8 timer, for at teksturen i kagen for lov at sætte sig, før kagen samles / skæres til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar